Antena 3 CNN Externe Obama cere Congresului american 1 miliard de dolari pentru consolidarea forţelor aliate din estul Europei

Obama cere Congresului american 1 miliard de dolari pentru consolidarea forţelor aliate din estul Europei

Obama cere Congresului american 1 miliard de dolari pentru consolidarea forţelor aliate din estul Europei
03 Iun 2014   •   13:19

Preşedintele SUA, Barack Obama, a anunţat astăzi la Varşovia, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski (foto), că va cere Congresului american să aprobe un fond de un miliard de dolari pentru consolidarea capabilităţilor defensive ale aliaţilor din sud-estul Europei.

Fondul de Reasigurare Europeană va creşte, pe baza măsurilor anterioare anunţate deja, capacitatea, disponibilitatea şi viteza de reacţie a forţelor NATO din regiune, transmite Bloomberg, citând un document oficial al Casei Albe.

"Angajamentele nostre faţă de securitatea Poloniei şi faţă de securitatea aliaţilor noştri din Europa centrală şi estică, reprezintă un punct strategic al propriei noastre sigruranţe", a spus Obama.

ÎNTÂLNIRE Obama - liderii ţărilor est-europene: "Angajamentul american în securitatea Europei este sacrosant". Băsescu, prezent la discuţiile din Polonia

×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close