Antena 3 CNN Externe Obama exclude posibilitatea unei confruntări: Nu va fi un conflict militar între NATO şi Rusia

Obama exclude posibilitatea unei confruntări: Nu va fi un conflict militar între NATO şi Rusia

Obama exclude posibilitatea unei confruntări: Nu va fi un conflict militar între NATO şi Rusia
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    29 Sep 2014   •   08:51

Președintele american Barack Obama a exclus posibilitatea unei confruntări militare între Rusia și NATO în legătură cu criza din Ucraina, relatează Ria Novosti și ITAR-TASS.

"Nu, nu cred că va fi o confruntare militară între Alianța Nord-Atlantică și Rusia", a declarat Barack Obama într-un interviu în emisiunea "60 Minutes", difuzată duminică de canalul de televiziune CBS.

"Am depus eforturi considerabile pentru a ne asigura aliații de la granițele NATO, cum ar fi de exemplu Estonia, unde am fost înainte de recentul summit al Alianței la Newport (Țara Galilor) că art.5 din Tratatul Atlanticului de Nord înseamnă exact ceea ce spune", a specificat liderul de la Casa Albă.

Dacă o țară membră a Alianței va începe să aibă probleme, noi vom sări în ajutor, a spus Obama, subliniind că "numai într-un astfel de caz este posibilă o confruntare militară" între Rusia și Organizația Tratatului Atlanticului de Nord.

Moscova "înțelege aceasta", a adăugat președintele SUA.

Vorbind despre criza ucraineană, liderul american a afirmat că sancțiunile occidentale împotriva Federației Ruse contribuie la soluționarea conflictului din Ucraina.

Există posibilitatea unei rezolvări politice a crizei ucrainene, a subliniat șeful administrației americane, evocând rezultatele negocierilor tripartite cu privire la gaze, desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute la Berlin.

"Deci, ea (Ucraina-n.red.) nu va îngheța în această iarnă", a mai spus Obama.

×
Subiecte în articol: Barack Obama NATO Rusia
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close