Antena 3 CNN Externe ONU a primit undă verde să investigheze presupusul atac cu arme chimice din Siria

ONU a primit undă verde să investigheze presupusul atac cu arme chimice din Siria

ONU a primit undă verde să investigheze presupusul atac cu arme chimice din Siria
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
25 Aug 2013   •   17:03
Regimul Bashar Al-Assad a autorizat o anchetă a unei echipe a Naţiunilor Unite în zona de la periferia Damascului unde există suspiciuni că a avut loc un atac cu arme chimice, relatează AFP, conform Mediafax.
Secretarul de Stat american, John Kerry, a avut o discuţie telefonică, duminică, în mod excepţional, cu ministrul sirian de Externe, Walid al-Moualem, despre presupusul atac cu arme chimice din 21 august.
Regimul sirian şi forţele opoziţiei se acuză reciproc de presupusul atac cu arme chimice care ar fi avut loc pe 21 august la Damasc. O echipă de experţi ONU se află la Damasc, dar avea nevoie de abrobarea regimului sirian pentru a efectua o anchetă în acest caz. Atacul a avut loc într-un cartier al Damascului aflat sub controlul insurgenţilor.
Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, organizaţie apropiată opoziţiei siriene, a anunţat că la Damasc s-au înregistrat 322 de morţi, dintre care 54 de copii, în urma presupusului atac cu arme chimice. Spitalele din Siria au tratat aproximativ 3.600 de pacienţi cu "simptome neurotoxice" după atacul comis la Damasc pe 21 august, dintre care 355 au murit, a anunţat, la rândul său, Organizaţia Medici fără Frontiere, precizând însă că nu are capacitatea de a confirma "ştiinţific" utilizarea armelor chimice.
 

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close