Antena 3 CNN Externe Opera din Paris a dat afară o femeie care purta NIQAB, după ce interpreţii n-au mai vrut să iasă pe scenă

Opera din Paris a dat afară o femeie care purta NIQAB, după ce interpreţii n-au mai vrut să iasă pe scenă

Opera din Paris a dat afară o femeie care purta NIQAB, după ce interpreţii n-au mai vrut să iasă pe scenă
20 Oct 2014   •   14:21

O femeie îmbrăcată în niqab, voalul tradiţional musulman, a fost dată afară din sala Operei din Paris, după ce interpreţii au refuzat să-şi facă apariţia pe scenă.
Femeia a fost nevoită să părăsească sala de spectacole din cauza ţinutei sale vestimentare, aceasta fiind interzisă în Franţa.

Incidentul, despre care s-a aflat abia ieri, s-a petrecut la Opera Bastille, în data de 3 octombrie, spune Jean-Philippe Thiellay, un membru al conducerii, citat de AFP.

Opera Bastille din Paris
Femeia era însoţită de un bărbat şi cei doi erau turişti dintr-o ţară din Golf. Locurile acestora din sală erau printre cele mai scumpe, costând 231 de euro fiecare.

Din câte se pare, femeia căreia i se vedeau doar ochii, a fost lăsată să intre în sală, dar o fost reperată stând în primul rând de către unul dintre cântăreţi.

"Majoritatea interpreţilor au spus că nu mai vor să susţină reprezentaţia, dacă situaţia nu fi cumva rezolvată. Femeia ori îşi dă jos voalul de pe faţă ori este evacuată", a spus Thiellay.

Un angajat al operei s-a apropiat de cei doi turişti şi le-a explicat că voalul islamic este interzis în Franţa, apoi le-a spus condiţiile în care pot rămâne în asistenţă.
Potrivit sursei citate, bărbatul care o însoţea a decis imediat să plece din sală. Cei doi nu au solicitat returnarea banilor plătiţi pentru bilete.

Legea franceză prevede că oricine care poartă niqab este amendat cu 150 de euro. Este permisă totuşi purtarea de hijab, voalul islamic care acoperă capul, dar faţa şi ochii rămân descoperite.

×
Subiecte în articol: franta, paris
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close