Antena 3 CNN Externe Papa Francisc denunţă formele moderne de sclavie. "Romii sunt printre cele mai vulnerabile categorii"

Papa Francisc denunţă formele moderne de sclavie. "Romii sunt printre cele mai vulnerabile categorii"

Papa Francisc denunţă formele moderne de sclavie. "Romii sunt printre cele mai vulnerabile categorii"
de S.T.    |    05 Iun 2014   •   14:27

Papa Francisc a denunţat, joi, "formele moderne de sclavie" ale căror victime sunt etnicii romi, cerând elaborarea unor "noi abordări", în comun, între instituţiile civile şi religioase, în întreaga lume, informează AFP.

Papa Francisc a făcut aceste declaraţii cu ocazia seminarului organizat la Vatican cu tema "Biserica şi romii: Anunţarea Evangheliei la periferii".

"Persoanele cel mai puţin protejate ajung în capcana exploatării, a cerşetoriei forţate şi a altor diverse forme de abuzuri. Romii sunt printre cele mai vulnerabile categorii", a insistat Suveranul Pontif.

"Este mai necesar ca niciodată să elaborăm noi abordări în mediile civile, sociale, culturale, precum şi în strategia pastorală a Bisericii, pentru a face faţă noilor provocări care derivă din noile forme de persecutare, de oprimare şi de ţinere în sclavie a romilor, în întreaga lume", a subliniat Papa Francisc.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc sclavie romi Vatican
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close