Antena 3 CNN Externe Papa Francisc este "liber" să mestece sau nu frunze de coca în Bolivia

Papa Francisc este "liber" să mestece sau nu frunze de coca în Bolivia

Papa Francisc este "liber" să mestece sau nu frunze de coca în Bolivia
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    01 Iul 2015   •   18:36

Papa Francisc nu a confirmat faptul că va mesteca frunze de coca pentru a combate răul de altitudine în etapa boliviană a apropiatei sale vizite în America Latina, dar 'este liber' să facă acest lucru, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, citat de AFP.

"Papa va face ce crede de cuviință. Mi se pare că este un obicei popular pentru remedierea răului de altitudine. El nici nu a confirmat, nici nu a negat că va recurge la această metodă atât de populară și de eficientă", a spus părintele Federico Lombardi, ca răspuns la o întrebare din timpul unei conferințe de presă în legătură cu prezentarea călătoriei.

Papa Francisc va fi în vizită în Ecuador, Bolivia și Paraguay în perioada 5-13 iulie, iar aeroportul din La Paz, capitala Boliviei, este situat la mai mult de 4.000 de metri în înălțime, scrie AFP.

"Este ca un 'maté' argentinian, care este în general acceptat să fie băut atunci când cineva i-l oferă pe Place Saint-Pierre. Este un obicei local, ca o apă aromatică. Știm cu toții ca Papei îi place să participe la obiceiurile locale", a mai spus oficialul Sfântului Scaun.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc Bolivia
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close