Antena 3 CNN Externe Peste 1.000 de morţi de la declanşarea epidemiei de Ebola

Peste 1.000 de morţi de la declanşarea epidemiei de Ebola

Peste 1.000 de morţi de la declanşarea epidemiei de Ebola
de S.T.    |    12 Aug 2014   •   10:02

Peste 1.000 de persoane au murit în Africa de Vest după ce au contractat virusul Ebola, a anunţat luni seară Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează marţi DPA.

Un număr de 52 de persoane au murit de joi până sâmbătă în Guineea, Liberia, Nigeria şi Sierre Leone, ceea ce ridică bilanţul deceselor provocate de virusul Ebola la 1.013, dintre cele 1.848 de cazuri confirmate, probabile sau suspecte.

OMS a anunţat, de asemenea, că a convocat luni o comisie de experţi pentru a evalua dacă este cazul să trimită în ţările afectate de maladie medicamente care sunt încă în stadiu experimental şi în cantităţi reduse. Poziţia OMS în privinţa acestui aspect ar urma să fie făcută publică marţi.

Utilizarea recentă a unor medicamente neaprobate pentru Ebola a ridicat întrebarea dacă acestea ar trebui folosite la scară mai largă, în ciuda faptului că nu au fost testate suficient, precizează OMS.

Doi lucrători în domeniul sanitar s-au numărat printre ultimele victime ale epidemiei de Ebola în Liberia, unde bilanţul total este de 294 de morţi.

În prezent nu există niciun tratament sau vaccin special contra acestei febre hemoragice caracterizate prin hemoragii, vărsături şi diaree şi provocate de un virus care se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanelor sau animalelor infectate.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close