Antena 3 CNN Externe Peste 130 de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare mexicană aflată în apropiere de graniţa cu SUA

Peste 130 de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare mexicană aflată în apropiere de graniţa cu SUA

Peste 130 de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare mexicană aflată în apropiere de graniţa cu SUA
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    18 Sep 2012   •   11:34

Peste 130 de detinuti au evadat luni dintr-o închisoare din nordul Mexicului aflată în apropierea graniţei cu Statele Unite.

Autorităţile din statul Coahuila au anunţat că 132 de deţinuţi aflaţi în închisoarea din Piedras Negras, un oraş situat aproape de graniţa de la Eagle Pass, Texas, au evadat printr-un tunel lung de aproximativ 7 metri şi cu un diametru de 1,2 metri.

Homero Ramos Gloria, procurorul general al statului Coahuila, a declarat că directorul închisorii şi alţi trei angajaţi au fost reţinuţi pentru investigaţii şi urmază să fie interogaţi despre posibila lor implicare în evadare.

„Tunelul nu a fost făcut astăzi. Este acolo de câteva luni. Închisoarea nu este arhiplină, nici un penitenciar din statul nostru nu este. Avem 132 de deţinuţi evadaţi printr-un tunel. Nu are niciun sens”, a spus Ramos la un post de televiziune local, citat de AP:

Autorităţile au mai descoperit mai multe frânghii şi cabluri electrice, despre care se crede că au fost folosite în evadare.

Unităţi ale poliţiei şi armatei au fot deja alertate şi au început căutarea condamnaţilor, oficialităţile din Coahuila anunţând o recompensă de 15.000 de dolari pentru orice informaţie care ar putea duce la arestarea evadaţilor.

Ramos a adăugat într-o conferinţă de presă că poliţia anchetează un schimb de focuri petrecut la aproximativ 200 de km sud de Piedras Negras după momentul evadării, pentru a afla dacă cele patru persoane ucise în incident sunt deţinuţi.

De asemenea, oficialul a precizat că 86 dintre cei evadaţi erau condamnaţi pentru delicte federale, precum trafic de droguri.

×
Subiecte în articol: inchisoare Mexic deținuti
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close