Antena 3 CNN Externe Poliţia italiană a confiscat bunuri în valoare de 700 de milioane de euro într-o operaţiune împotriva mafiei siciliene

Poliţia italiană a confiscat bunuri în valoare de 700 de milioane de euro într-o operaţiune împotriva mafiei siciliene

Poliţia italiană a confiscat bunuri în valoare de 700 de milioane de euro într-o operaţiune împotriva mafiei siciliene
de M.T.    |    24 Sep 2013   •   11:11

Direcţia anti-mafia de la Trapani, Sicilia, a confiscat, marţi, bunuri materiale în valoare de peste 700 de milioane de euro de la un antreprenor sicilian considerat a fi „omul de încredere” al lui Matteo Messina Denaro, noul cap al mafiei din Sicilia, Cosa Nostra, informează Agerpres.

În vârstă de 64 de ani, Giuseppe Grigoli este considerat de poliţia italiană ca fiind unul dintre principalii colaboratori ai noului şef al mafiei siciliene, Matteo Messina Denaro (51 de ani).

Ministerul de Interne italian l-a numit pe Denaro, poreclit Diabolik,  „criminalul italian numărul unu” şi unul dintre cei zece criminali cei mai periculoşi din lume.

Acuzat că a comis 50 de asasinate, Denaro a fugit din Italia în 1993 şi este căutat încă de atunci.

Grigoli, cunoscut în Italia drept „regele supermarket-urilor din Sicilia”, este deţinut într-un penitenciar din cea mai mare insulă italiană, după ce a fost condamnat de Curtea de Apel din Palermo la 12 ani de închisoare, sub acuzaţia de spălare de bani şi de asociere cu mafia.

În cadrul aceluiaşi proces, Matteo Messina Denaro a fost condamnat la 20 de ani de închisoare.

În operaţiunea de marţi, poliţia a sechestrat întregul patrimoniu al lui Giuseppe Grigoli, care cuprinde 12 societăţi comerciale, 220 de apartamente şi vile şi 60 de hectare de teren agricol, bunuri materiale în valoare de peste 700 de milioane de euro.

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close