Antena 3 CNN Externe Premierul francez avertizează: Creştinii din Orient sunt pe punctul de a fi ERADICAŢI

Premierul francez avertizează: Creştinii din Orient sunt pe punctul de a fi ERADICAŢI

Premierul francez avertizează: Creştinii din Orient sunt pe punctul de a fi ERADICAŢI
Sursa foto: Foto: rue89.nouvelobs.com
24 Apr 2015   •   23:17

Primul ministru francez Manuel Valls a estimat vineri că creştinii din Orient sunt "pe punctul de a fi eradicaţi" și a cerut "oprirea exterminării" lor de către gruparea Statul Islamic, în special în Irak și Siria, informează AFP.

"Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, să stabilim adevărul: creștinii din Orient — și acesta este de asemenea cazul altor minorități — sunt pe punctul de a fi eradicați în această regiune de acest terorism înfricoșător", a declarat el la o ceremonie la Paris de comemorare a centenarului masacrelor asupra armenilor.

"Soarta lor a fost evocată în Consiliul de Securitate al ONU pentru prima dată în urmă cu câteva săptămâni, la inițiativa Franței. Trebuie să oprim exterminarea condusă de Daech", a insistat el, utilizând acronimul arab pentru gruparea Statul Islamic (SI).

Șeful guvernului francez a chemat de asemenea la "vigilență față de soarta armenilor din Siria". "Încă o dată, armenii sunt persecutați pentru că sunt armeni", a subliniat el.

Cel puțin 300.000 de creștini au fugit din Siria de la izbucnirea războiului în 2011 și au mai rămas doar aproximativ 400.000 de creștini în Irak, față de 1,4 milioane în 1987.

Mii de persoane au participat vineri în Franța la manifestații pentru comemorarea masacrelor asupra armenilor în timpul Imperiului Otoman în urmă cu 100 de ani.

 

×
Subiecte în articol: manuel valls crestini statul islamic
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close