Antena 3 CNN Externe Premierul Greciei nu demisionează. Guvernul a fost remaniat

Premierul Greciei nu demisionează. Guvernul a fost remaniat

Premierul Greciei nu demisionează. Guvernul a fost remaniat
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
15 Iun 2011   •   13:17
Update 22:00 - Premierul grec Georges Papandreou, a anunţat la televiziunea publică faptul că a decis remanierea guvernului. Miniştrii noi vor fi anunţaţi mâine, urmând ca Parlamentul să voteze noua conducere guvernamentală, conform Athens News.

Update 18:20 - Premierul grec, Georges Papandreou, a făcut un anunţ la televiziunea publică, în care a anunţat că este dispus să demisioneze, pentru a lăsa loc liber formării unui guvern de uniune naţională, conform Reuters.

"Dacă eu sunt problema, eu nu sunt legat de scaunul meu. Putem discuta orice, inclusiv un guvern de uniune naţională, a declarat Papandreou, conform Sky News.

Update 17:10 - Confruntările violente din Grecia s-au soldat, până la această oră, cu rănirea a şapte persoane, din care un poliţist, conform unor surse din cadrul poliţiei, citate de AFP.

Scutierii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii care, la rândul lor, au folost cocteiluri Molotov, pietre şi proiectile împotriva forţelor de ordine din faţa Parlamentului.

Incidente violente la protestele din Grecia. Manifestanţii s-au luat la bătaie cu forţele de ordine şi au început să arunce pietre în acestea. Zeci de mii de oameni au ieşit pe străzile Greciei, într-o grevă naţională care va dura 24 de ore.

Protestul a fost iniţiat de principalele sindicate din ţară pentru a denunţa noul plan de austeritate şi privatizări care trebuie votat până la sfârşitul lui iunie pentru reducerea datoriei şi deficitului ţării. Greva este însoţită şi de manifestaţii în Atena şi alte mari oraşe ale ţării.

Mii de protestatari s-au adunat în faţa Parlamentului Greciei pentru a boicota conferinţa în cadrul căreia se vor discuta noile măsuri de austeritate. Mişcarea "indignaţilor" greci care campează paşnic de trei săptămâni în centrul Atenei în piaţa Syntagma prevede chiar formarea unui lanţ uman în jurul instituţiei

În Atena, unde sunt anunţate cel puţin trei manifestaţii distincte, forţele de securitate s-au mobilizat pentru a face faţă conflictelor.

Noile măsuri de austeritate din Grecia au loc în timp ce creditorii ţării, Uniunea Europeană şi Fondul Monetal Internaţional, dezbat eventualitatea unui al doilea ajutor financiar pentru ţară.

Greva naţională va dura 24 de ore şi va bloca comerţul şi transportul din ţară. Excepţie face transportul aerian, care nu va participa la grevă deoarece Grecia se află în plin sezon turistic.
 








×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close