Antena 3 CNN Externe Preşedintele Cehiei trage un semnal de alarmă: "NATO ar trebui să fie pregătită pentru o invazie rusă în estul Ucrainei"

Preşedintele Cehiei trage un semnal de alarmă: "NATO ar trebui să fie pregătită pentru o invazie rusă în estul Ucrainei"

Preşedintele Cehiei trage un semnal de alarmă: "NATO ar trebui să fie pregătită pentru o invazie rusă în estul Ucrainei"
Sursa foto: Foto: Reuters
07 Apr 2014   •   16:38

Preşedintele Cehiei este de părere că NATO trebuie să reacţioneze vehement, în cazul în care Rusia va invada estul Ucrainei.
Liderul de la Praga, Milos Zeman (foto), a făcut această declaraţie pentru postul public ceh de radio.

"Dacă Rusia decide să-şi extindă expansiunea teritorială în estul Ucrainei, asta va fi sfârşitul comediei. În acest caz, nu aş susţine doar ca UE să adopte sancţiunile cele mai dure posibile, dar aş sugera ca NATO să fie pregătită din punct de vedere militar, amplasând trupe pe teritoriul ucrainean", a spus Zeman.

Referitor la situaţia din Crimeea şi anexarea ei de către Rusia, preşedintele ceh a declarat că Uniunea Europeană ar trebui să admită că peninsula face acum parte din Federaţia Rusă şi nu se va întoarce prea curând în interiorul graniţelor ucrainene.

De asemenea, Zeman a spus că decizia lui Nikita Hruşciov din 1954, de a ceda Crimeea Ucrainei, a fost una "prostească".

×
Subiecte în articol: Milos Zeman Crimeea
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close