Antena 3 CNN Externe Proiectul Nabucco revine în actualitate. Iranul vrea să fie alternativa europenilor pentru gazul rusesc

Proiectul Nabucco revine în actualitate. Iranul vrea să fie alternativa europenilor pentru gazul rusesc

Proiectul Nabucco revine în actualitate. Iranul vrea să fie alternativa europenilor pentru gazul rusesc
13 Aug 2014   •   15:21

De vreme ce conflictul din Ucraina situează Rusia şi Europa pe poziţii diametral opuse, lăsând Occidentul fără prea multe opţiuni în ceea ce priveşte resursele de gaze naturale, Iranul pare să fie o soluţie viabilă pentru noile probleme ale europenilor, mai ales că se apropie anotimpul rece.

Adjunctul ministrului iranian de Petrol şi Gaze Naturale, Ali Mejidi, a indicat că Proiectul Nabucco, care este prezentat ca o alternativă la gazul rusesc, cu potenţial de acoperire a necesarului european şi care a fost suspendat anul trecut, revine din nou în actualitate.

Într-un comunicat destinat presei, Mejidi a confirmat că două delegaţii ministeriale separate au fost trimise în Europa.
"Prin intermediul Proiectului Nabucco, Iranul poate aproviziona Europa cu gaz. Noi reprezentăm cea mai bună alternativă pentru cerinţele europene", a precizat oficialul de la Teheran.

Proiectul Nabucco, care a fost prezentat pentru prima dată în 2002, prevede pomparea de gaz în Europa prin intermediulu unei magistrale care va tranzita Turcia, Bulgaria, România, Ungaria şi se va opri în Austria.
De asemenea, proiectul propune un debit suplimentar de 31 de miliarde de metri cubi de gaz natural, provenit din Irak sau Azerbaidjan.

×
Subiecte în articol: Proiectul Nabucco
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close