Antena 3 CNN Externe Protest din scaune cu rotile. Persoanele cu dizabilităţi au încercat să forţeze intrarea în şedinţa Parlamentului britanic (VIDEO)

Protest din scaune cu rotile. Persoanele cu dizabilităţi au încercat să forţeze intrarea în şedinţa Parlamentului britanic (VIDEO)

Protest din scaune cu rotile. Persoanele cu dizabilităţi au încercat să forţeze intrarea în şedinţa Parlamentului britanic (VIDEO)
Sursa foto: Captură YouTube
24 Iun 2015   •   17:37

Cel puţin 12 protestatari, imobilizaţi în scaune cu rotile, au fost daţi afară de poliţişti din Palatul Westminster, după ce au încercat să întrerupă un discurs al premierului Marii Britanii în Camera Comunelor.

Demonstranţii, care protestează împotriva modificărilor aplicate Fondului Vieţii Independente (FVI), şi-au croit drum strigând sloganuri în holul central şi mai apoi au încercat să forţeze intrarea în Camera Comunelor.

Forţele de securitate au blocat rapid accesul acestora în încăpere, după care i-au escortat în afara clădirii Parlamentului.

Guvernul de la Londra intenţionează să schimbe legislaţia FVI până la sfârşitul acestei luni, derogând consiliilor locale răspunderea şi atragerea de fonduri necesare persoanelor cu dizabilităţi.

În prezent, guvernul britanic asigură 320 de milione de lire sterline pentru sprijinirea a 18.000 de persoane cu nevoi speciale.

Unul dintre protestatari, Sally Booth, a spus pentru MailOnline că persoanele cu dizabilităţi vor deveni prizoniere în propriile case dacă nu vor mai beneficia de ajutorul social provenit de la guvern.

"Nu vrem decât să ne asculte. Nu pare că am fi luaţi în serios. Oamenii ca mine se înconjoară într-o stare profundă de anxietate", a spus profund dezamăgită femeia din scaunul cu rotile.


×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close