Antena 3 CNN Externe Protestele musulmanilor iau amploare. Zeci de mii de musulmani au ieşit în stradă

Protestele musulmanilor iau amploare. Zeci de mii de musulmani au ieşit în stradă

Protestele musulmanilor iau amploare. Zeci de mii de musulmani au ieşit în stradă
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Sep 2012   •   07:14

Protestele împotriva filmului antiislam au continuat în întreaga lume arabă. Din Indonezia până în Pakistan şi Liban, zeci de mii de musulmani au ieşit în stradă, în semn de protest faţă de filmul american "Inocenţa musulmanilor", pe care îl consideră o declaraţie de război. Protestatarii solicită administraţiei americane să pună capăt jignirilor aduse profetului Mohamed şi lumii islamice.

Forţele de ordine din Indonezia au intervenit cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă pentru a înlătura sute de protestatari, ce au manifestat violent în faţa ambasadei Statelor Unite în Jakarta.

Şi poliţiştii pakistanezi s-au luptat cu mulţimea furioasă din faţa consulatului american. 30 de studenţi au fost arestaţi în timpul demonstraţiilor, potrivit unui comunicat al Poliţiei.



Zeci de mii de protestatari au mărşăluit în capitala Libanului, scandând lozinci anti-americane. Oamenii au ieşit în stradă la apelul lui Sayyed Hassan Nasrallah, liderul grupării Hezbollah.

Între timp, familia producătorului filmului anti-islam a fost escortată de către forţele de ordine către o destinaţie necunoscută, de teama violenţelor.

Pelicula "Innocence of Muslims" îi descrie pe musulmani drept persoane violente şi lipsite de moralitate şi îl prezintă pe profetul Mohamed prin prisma unor teme precum pedofilia şi homosexualitatea.







×
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close