Antena 3 CNN Externe Putin: Îl invidiez pe Obama, pentru că poate spiona şi apoi poate scăpa cu asta

Putin: Îl invidiez pe Obama, pentru că poate spiona şi apoi poate scăpa cu asta

Putin: Îl invidiez pe Obama, pentru că poate spiona şi apoi poate scăpa cu asta
de M.T.    |    19 Dec 2013   •   12:16

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că îl invidiază pe omologul său american, Barack Obama, pentru că acesta îşi poate spiona aliaţii fără consecinţe.

„Îl invidiez (pe Obama - n.r.), pentru că poate spiona şi apoi poate scăpa cu asta”, a spus Putin, atunci când a fost întrebat ce părere are despre dezvăluirile privind spionajul american.

„Nu este niciun motiv pentru care să fim supăraţi şi niciun motiv pentru care să fim mândri. Spionajul este una dintre cele mai vechi meserii din lume, alături de altele, pe care nu le vom aminti aici”, a adăugat, cu ironie, preşedintele rus.

În ceea ce-l priveşte pe Edward Snowden, Putin a lăudat acţiunile sale, spunând că acestea au o „cauză nobilă”. Cu toate acestea, liderul de la Kremlin l-a caracterizat pe fostul analist NSA drept „un caracter curios” şi a precizat că nu ştie ce l-a determinat să facă toate dezvăluirile legate de spionajul american.

De asemenea, Vladimir Putin a dat asigurări că Snowden nu este controlat de Rusia, în ciuda faptului că acesta a primit azil politic în această ţară.

Mai mult decât atât, preşedintele rus a afirmat că nu s-a întâlnit cu Edward Snowden şi a insistat că serviciile de informaţii din Rusia nu au lucrat cu el şi nici nu i-au cerut amănunte despre activităţile NSA în privinţa Rusiei.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close