Antena 3 CNN Externe RĂZBOIUL împotriva Statului Islamic, susţinut de ţări puternice din Europa şi Occident

RĂZBOIUL împotriva Statului Islamic, susţinut de ţări puternice din Europa şi Occident

RĂZBOIUL împotriva Statului Islamic, susţinut de ţări puternice din Europa şi Occident
de O.P.    |    16 Sep 2014   •   06:48

Mai multe state din Occident şi Orientul Mijlociu vor ajuta Irakul în războiul contra Statului Islamic. Franţa a început deja zborurile de recunoaştere deasupra teritoriilor controlate de militanţii islamişti.

Numeroase guverne condamnă asasinarea britanicului David Haines, al treilea ostatic occidental ucis de gruparea Statul Islamic. Teroristul care a decapitat cei trei jurnalişti ameninţă deja că va ucide în curând încă un ostatic.

Reprezentanţii celor 30 de ţări din Occident şi Orientul Mijlociu reuniţi în Franţa s-au pus de acord cu privire la strategia de distrugere a grupării Statul Islamic. Însă nu acesta este singurul scop al demersului, spun liderii occidentali.

Germania şi-a anunţat intenţia de a furniza armament luptătorilor kurzi din nordul Irakului, iar Franţa a început zborurile  de recunpoaştere deasupra regiunii.

Acţiunile statelor occidentale sunt precipitate de ameninţările lansate de teroriştii din cadrul grupării Statul Islamic. Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa au condamnat asasinarea lui David Haines, al treilea ostatic occidental ucis de gruparea Statul Islamic. David a lucrat în misiuni umanitare în toată lumea, din fosta Iugoslavie până în Orientul Mijlociu. Un alt britanic e acum pe lista morţii.


×
Subiecte în articol: statul islamic
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close