Antena 3 CNN Externe Războiul poate izbucni "în orice moment", avertizează Coreea de Nord

Războiul poate izbucni "în orice moment", avertizează Coreea de Nord

Războiul poate izbucni "în orice moment", avertizează Coreea de Nord
Sursa foto: Foto: Agerpres
de N.B.    |    27 Mar 2013   •   12:39

Coreea de Nord plănuieşte să taie toate canalele de comunicare cu Sudul deoarece războiul ar putea izbucni "în orice moment", informează oficialităţile de la Phenian, la o doar o zi după ce au ameninţat Statele Unite şi Coreea de Sud cu un atac nuclear, relatează Reuters.

Aceasta este cea mai recentă acţiune belicoasă venită din partea nord-coreenilor ca reacţie la sancţiunile impuse de ONU şi exerciţiile militare efectuate de forţele armate ale Coreei de Sud şi Statelor Unite.

Nordul a încetat deja să mai răspundă la cele două telefoane dedicate prin care avea linie directă cu militarii americani ce supraveghează Zona Demilitarizată şi cu Seulul.

"Într-o situaţie în care războiul poate să izbucnească în orice moment, nu există necesitatea de a menţine liniile de comunicare militare nord-sud", a transmis agenţia de presă nord-coreeană, KCNA, citând un oficial militar.

În ciuda retoricii ameninţătoare, sunt puţini cei care cred că Phenianul va risca un război deschis cu vecinii de la sud. Cele două ţări sunt, teoretic, în continuare angrenate în război, conflictul din 1950-1953 încheindu-se doar într-un armistiţiu, nu un tratat, act pe care Coreea de Nord susţine că l-a rupt de mult.

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close