Antena 3 CNN Externe Reacţia DURĂ a Rusiei faţă de România. Ce se întâmplă cu sistemele antirachetă

Reacţia DURĂ a Rusiei faţă de România. Ce se întâmplă cu sistemele antirachetă

Reacţia DURĂ a Rusiei faţă de România. Ce se întâmplă cu sistemele antirachetă
de O.P.    |    03 Mar 2015   •   07:10

Sistemele antirachetă care urmează să fie instalate în România şi Polonia reprezintă încălcări ale prevederilor Tratatului forţelor nucleare intermediare (INF), acuză Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe, citat de site-ul de ştiri Sputnik.

“Toată lumea care este interesată – nu doar experţii, ci şi oamenii de rând care urmăresc ştirile de politică externă – este la curent cu recentele acuzaţii reciproce, inclusiv cele făcute publice. În principal, avem preocupări în legătură cu o serie de aspecte din comportamentul Statelor Unite privind situaţia Tratatului forţelor nucleare intermediare (INF)”, afirmă Riabkov.

Statele Unite intenţionează să construiască sisteme antirachetă în România şi Polonia, a amintit Riabkov, subliniind că aceste instalaţii utilizează echipamente pentru lansări verticale de tip MK-41 (n. red. – echivalentul tehnologiilor de tip Aegis). Aceste sisteme sunt utilizate pentru rachete cu rază medie şi lungă de acţiune – sisteme interzise prin Tratatul forţelor nucleare intermediare, a acuzat oficialul rus.

×
Subiecte în articol: România Rusia
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close