Antena 3 CNN Externe Remodelare cardiacă: Tratament prin care inima poate fi reparată, dezvoltat de medicii ruşi

Remodelare cardiacă: Tratament prin care inima poate fi reparată, dezvoltat de medicii ruşi

Remodelare cardiacă: Tratament prin care inima poate fi reparată, dezvoltat de medicii ruşi
Sursa foto: Foto:lawrenceyong.wordpress.com
02 Mar 2011   •   08:24

Ruşii au pus la punct un tratament prin care o inimă poate fi reparată, fără a mai fi nevoie de un transplant. Se numeşte remodelare şi a fost deja folosit cu succes la tratarea unor persoane cu probleme cardiace.

Natasha a fost la un pas de moarte din cauza unei insuficienţe cardiace în urmă cu 21 de ani. Acum merge la cardiolog doar pentru un control de rutină. "Uitaţi-vă ce sănătoasă e. Deja trăieşte cu noua inimă de mai multă vreme." a declarat doctorul Sergey Dzemeshkevich.

Medicul rus a operat-o pe Natascha pe vremea în care transplantul era singura sa şansă de viaţă. În prezent, cardiologul lucrează la o tehnică prin care oferă speranţă pacienţilor de pe listele de aşteptare pentru transplant.

Tratamentul, denumit remodelare, constă în efectuarea a şapte operaţii care inversează procesul de degradare al unei inimi bolnave. Doctorii ruşi au început să o folosească mai des în urmă cu doi ani, iar metoda este încă în faza de testare. Pentru pacienţii precum Natasha, tehnica s-a dovedit una de succes.

"Când am fost diagnosticată pentru prima oară, doctorii mi-au spus că mai am un an de trăit. Acum am toate motivele să sper că-mi voi vedea fetiţa devenind un adult. Mi s-a spus că voi avea în continuare nevoie de un transplant, însă operaţia va fi amânată mulţi ani de acum", povesteşte pacienta.

Până acum, au fost efectuate doar 18 astfel de operaţii. Cu toate acestea, succesul lor oferă o nouă speranţă pacienţilor care se află pe listele de aşteptare pentru un transplant de inimă.

×
Subiecte în articol: inima tratament medici rusi
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close