Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Pavel Filip, desemnat premier al Republicii Moldova

Pavel Filip, desemnat premier al Republicii Moldova

Pavel Filip, desemnat premier al Republicii Moldova
15 Ian 2016   •   18:45

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat vineri prim-ministru pe Pavel Filip, susţinut de majoritatea parlamentară, informează Unimedia.

Imediat după ce preşedintele Nicolae Timofti a semnat decretul de numire în funcţia de premier, Pavel Filip i-a mulţumit şi a dat asigurări că va începe luni negocierile cu grupurile parlamentare.

"Sunt conştient de perioada deloc uşoară în care se află Republica Moldova. Vreau să mulţumesc membrilor Parlamentului care şi-au pus semnătura pentru a mă propune. Multumesc mult domnului preşedinte", a declarat Pavel Filip.

"Urmează să începem a lucra aşa precum prevede decretul preşedintelui. Vor fi purtate negocieri cu grupurile parlamentare pentru a lua în calcul doleanţele lor. Nu vreau să vin cu o dată concretă de prezentare a guvernului, ne vom stradui într-o perioada cât mai scurtă", a precizat Filip.

Pavel Filip a fost desemnat după ce Ion Păduraru a decis să se retragă din postul de premier al Republicii Moldova, la doar o zi după ce a fost și el desemnat de preşedintele Nicolae Timofti.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close