Antena 3 CNN Externe RUSIA, mişcare neaşteptată de la anexarea Crimeei. Ce s-a putut vedea la Ziua Marinei, organizată pe fost teritoriul ucrainean

RUSIA, mişcare neaşteptată de la anexarea Crimeei. Ce s-a putut vedea la Ziua Marinei, organizată pe fost teritoriul ucrainean

RUSIA, mişcare neaşteptată de la anexarea Crimeei. Ce s-a putut vedea la Ziua Marinei, organizată pe fost teritoriul ucrainean
de O.P.    |    28 Iul 2014   •   06:39

Ceremonii spectaculoase de Ziua Marinei ruseşti şi ucrainene! Pentru prima oară de la anexarea Crimeei, Rusia a defilat cu cele mai puternice nave în oraşul-port Sevastopol, unde, până de curând, Ucraina organiza parada de Ziua Marinei. Anul acesta, însă, parada forţelor ucrainene a fost mutată în Odesa.

La parada militară de la Sevastopol au participat nave, submarine, avioane şi trupe ruseşti.

Mii de oameni s-au înghesuit pentru a vedea de aproape desfăşurarea de forţe.

Ca în fiecare an, Ziua Marinei, care comemorează victoriile marinarilor ruşi, a fost sărbătorită în ultima duminică din iulie, însă a fost prima oară când parada a fost organizată în Sevastopol, oraş ce a intrat în componenţa Federaţiei Ruse după anexarea Crimeei.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a lipsit de la parada din Sevastopol, pentru a asista la cea din Severomorsk, unde se află principala bază a Flotei ruse din nord.

Marina rusească s-a mărit cu două submarine nucleare, chiar de Ziua ei. Dimitri Rogozin, şeful Comisiei Militar-Industriale, a participat la ceremonia de inagurare.

După ce a pierdut Sevastopolul, oraşul în care organiza parada de Ziua Marinei, Ucraina a ţinut o ceremonie solemnă în Odesa, unde soldaţii au depus coroane la mormântul marinarului necunoscut din centrul oraşului.

×
Subiecte în articol: Crimeea
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close