Antena 3 CNN Externe "Rusia trebuie să înceteze". NATO cere Rusiei retragerea trupelor de la frontiera cu Ucraina

"Rusia trebuie să înceteze". NATO cere Rusiei retragerea trupelor de la frontiera cu Ucraina

"Rusia trebuie să înceteze". NATO cere Rusiei retragerea trupelor de la frontiera cu Ucraina
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    15 Apr 2014   •   17:08

Secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen a cerut marţi Rusiei să "scadă presiunea" în criza ucraineană, prin retragerea trupelor comasate la frontiera cu Ucraina, relatează AFP.

"Sunt foarte îngrijorat de ultimele evoluţii din Ucraina, de continuarea violenţelor comise de mici grupări separatiste şi de presiunea militară a Rusiei la frontierele Ucrainei", a declarat Rasmussen, la deschiderea reuniunii miniştrilor Apărării din Uniunea Europeană.

"Cer Rusiei să scadă presiune în această criză, să-şi retragă trupele de la frontiere, pentru a evita destabilizarea Ucrainei şi a arăta că nu susţine acţiunile violente ale separatiştilor proruşi", a adăugat secretarul general al NATO.

"Rusia trebuie să înceteze să fie un element al problemelor şi să participe la soluţionarea crizei", a subliniat Rasmussen.

Secretarul general al NATO urmează să le prezinte miniştrilor europeni măsurile luate de Alianţa Nord-Atlantică în vederea garantării securităţii în Europa de Est, în special în ţările baltice, Polonia şi România.

Citeşte şi
:

Dmitri Medvedev: Ucraina este în pragul unui război civil


×
Subiecte în articol: Ucraina NATO Rusia Anders Fogh Rasmussen
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close