Antena 3 CNN Externe "Sacrificiul eroic" al celor doi piloţi chinezi care au evitat prăbuşirea avionului lor într-o zonă dens populată

"Sacrificiul eroic" al celor doi piloţi chinezi care au evitat prăbuşirea avionului lor într-o zonă dens populată

"Sacrificiul eroic" al celor doi piloţi chinezi care au evitat prăbuşirea avionului lor într-o zonă dens populată
Sursa foto: Foto: Weibo
26 Mai 2015   •   16:53

Doi piloţi chinezi, care şi-au pierdut viaţa în timpul unui zbor de antrenament, au fost avansaţi în grad post-mortem după "sacrificiul lor eroic". Cei doi, aflaţi la manşa unui avion de vânătoare al Forţelor Aeriene Chineze, au reuşit să evite o catastrofă atunci când au ghidat aparatul de zbor, cuprins de flăcări, departe de o zonă rezidenţială.

Instructorul de zbor, Jiang Tao (foto dreapta), îl învăţa pe cadetul Lu Pengfei (foto stânga), diverse manevre de zbor. În timpul şedinţei de pregătire, motorul avionului în care se aflau cei doi s-a defectat şi a luat foc.

Altitudinea joasă de zbor nu permitea paraşutarea aşa că piloţii au decis să prăbuşească avionul într-o pădure din Liaoning, regiune din nord-estul Chinei.

Moartea celor doi a fost confirmată pe Weibo, o reţea socială, printr-o postare publică a Armatei Populare de Eliberare.

"După ce au reuşit cu succes să piloteze avionul cuprins de flăcări, departe de orice aşezare omenească şi fiind la o altitudine prea mică pentru a se paraşuta, cei doi au făcut un sacrificiu eroic", se arată în comentariul armatei chineze, care a publicat şi două fotografii cu piloţii căzuţi la datorie.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close