Antena 3 CNN Externe Scandalul spionajului american A AJUNS LA VATICAN. NSA l-a interceptat pe Papa Francisc, inclusiv în timpul Conclavului

Scandalul spionajului american A AJUNS LA VATICAN. NSA l-a interceptat pe Papa Francisc, inclusiv în timpul Conclavului

Scandalul spionajului american A AJUNS LA VATICAN. NSA l-a interceptat pe Papa Francisc, inclusiv în timpul Conclavului
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
30 Oct 2013   •   20:30

Agenţia Naţionala de Securitate a SUA (NSA) l-a interceptat inclusiv pe Papa Francis înaintea dar şi în timpul Conclavului din 2013, în urma căruia a fost desemnat succesorul lui Papa Benedict al XVI-lea, scrie The Telegraph, care citează publicaţia intaliană Panorama

Agenţia americană de spionaj a monitorizat apelurile telefonice din şi către reşedinţa clericală din Roma, unde pe atunci Arhiepiscopul Jorge Mario Bergoglio a stat în timpul conclavului.

În atenţia americanilor au fost şi alte persoane importante de la Vatican, episcopi şi cardinali.

Între cele 46 de milioane de apeluri interceptate în Italia de NSA, în perioada 10 decembrie 2012 şi 8 ianuarie 2013, sunt şi cele realizate în interiorul Vaticanului.

NSA a accesat bazele de date ale companiilor Yahoo şi Google

Interceptările de la Vatican au fost împărţite de NSA în patru categorii: intenţiile liderilor, ameninţări asupra sistemului financiar, obiective de afaceri externe şi drepturile omului.

Publicaţia italiană susţine că NSA ar fi monitorizat inclusiv ultimele săptămâni din Pontificatul Papei Benedict, înainte ca acesta să renunţe la Sfântul Scaun.

Părintele Federico Lombardi, director al Biroului de Presa al Sfantului Scaun, a respins aceste dezvăluri şi a declarat că nu îşi face griji în această privinţă.

×
Subiecte în articol: Vatican NSA
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close