Antena 3 CNN Externe Şi-a presimţit sfârşitul. Ambasadorul SUA ucis la Benghazi credea că este ţintă pentru Al-Qaida

Şi-a presimţit sfârşitul. Ambasadorul SUA ucis la Benghazi credea că este ţintă pentru Al-Qaida

Şi-a presimţit sfârşitul. Ambasadorul SUA ucis la Benghazi credea că este ţintă pentru Al-Qaida
Sursa foto: Foto: Agerpres/ AP
20 Sep 2012   •   16:39

Ambasadorul american în Libia, Chris Stevens, care a fost ucis în timpul unui atac asupra consulatului din Benghazi, afirmase în urmă cu câteva luni că numele lui se află pe lista Al-Qaida, a declarat o sursă apropiată acestuia, informează CNN.
   
Stevens se declarase îngrijorat, de asemenea, de ameninţările de securitate care nu se mai terminau. El a menţionat şi o intensificare ca extremismului islamic şi o creştere a prezenţei Al-Qaida în Libia, a mai declarat sursa citată.
   
Oficialii din cadrul serviciilor de informaţii americane desfăşoară o anchetă, dar Matthew Olsen, directorul Centrului pentru Combaterea Terorismului, a declarat miercuri că este improbabil ca Stevens şi membrii echipei sale de securitate să fi fost ucişi la întâmplare de protestatari.
   
"Aş spune, da, că au fost ucişi în timpul unui atac terorist asupra ambasadei noastre", a declarat Olsen.
   
Stevens şi alţi trei americani au fost ucişi în momentul în care protestatarii, furioşi din cauza unui film produs în Statele Unite care îl ia în derâdere pe profetul Mahomed au atacat consulatul american din Benghazi.

Ambasadorul Statelor Unite în Libia, J. Christopher Stevens, a fost ucis săptămâna trecută în atacul asupra consulatului din Benghazi, în estul Libiei, din cauza unui film produs în Statele Unite care îl ia în derâdere pe profetul Mahomed.

O înregistrare şocantă realizată în timpul atacului de la ambasadă a apărut pe internet.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close