Antena 3 CNN Externe Silvio Berlusconi, acuzat că a alterat probe şi a cumpărat martori în cazul Ruby

Silvio Berlusconi, acuzat că a alterat probe şi a cumpărat martori în cazul Ruby

Silvio Berlusconi, acuzat că a alterat probe şi a cumpărat martori în cazul Ruby
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    22 Noi 2013   •   13:44

Silvio Berlusconi, condamnat la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere şi întreţinere de relaţii sexuale cu o prostituată minoră, nu a încetat să falsifice probe şi să corupă martori, susţine Tribunalul din Milano, potrivit AFP, citată de Mediafax.

Presa italiană a publicat, joi, motivaţia condamnării lui Berlusconi, iar în ea Tribunalul din Milano notează „capacitatea” fostului premier italian de a „persista în infracţionalitate, prin alterarea sistematică a unor probe şi cumpărarea unor martori”.

Potrivit judecătorilor, s-a dovedit că Berlusconi era „cel care punea în scenă exhibiţii sexuale ale unor tinere şi cel care dădea undă verde aşa-ziselor serate Bunga Bunga, în timpul cărora invitatele de sex feminin acţionau să îi satisfacă dorinţele”.

Berlusconi a fost condamnat în cazul Ruby pe 24 iunie, în afară de pedepasa cu închisoarea, fostul premier al Italiei interzicându-i-se pe viaţă deţinerea vreunei funcţii publice.

El a făcut apel împotriva acestei hotărâri, iar un nou proces este prevăzut în 2014.

Tribunalul milanez a precizat că „s-a dovedit faptul că a întreţinut raporturi sexuale cu «Ruby», în schimbul unor sume de bani sau unor obiecte de valoare, ca de exemplu bijuterii”.

În acelaşi timp, ţinând cont de cronologia faptelor şi de documente furnizate în cursul procesului, a rezultat „fără vreo urmă de îndoială, că acest condamnat ştia că Ruby era minoră".

De asemnea, judecătorii au dezvăluit faptul că Silvio Berlusconi a exercitat „presiuni puternice” pentru ca sistemul de prostituţie creat la Arcore, în vila fostului premier, să nu devină public.

Astfel, în noaptea de 27 spre 28 mai 2010, în cursul căreia Ruby a fost arestată pentru un presupus furt, Berlusconi, pe atunci premier, l-a „sunat pe şeful de cabinet al prefecturii pentru a obţine eliberarea tinerei”.

Berlusconi se afla la Paris în acel moment şi a afirmat că tânăra era nepoata preşedintelui egiptean din acea perioadă, Hosni Mubarak, „fără să ezite să-şi folosească funcţia într-un interes întru totul privat”.

În perioada februarie-mai 2010, Ruby a participat la mai multe petreceri deocheate organizate de Berlusconi, în timpul cărora tânăra care avea doar 17 ani pe atunci era copleşită cu bani şi cadouri venite din partea fostului premier italian.

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close