Antena 3 CNN Externe Siria îşi ucide cetăţenii cu mine terestre aplasate pe drumul spre Liban şi Turcia

Siria îşi ucide cetăţenii cu mine terestre aplasate pe drumul spre Liban şi Turcia

Siria îşi ucide cetăţenii cu mine terestre aplasate pe drumul spre Liban şi Turcia
Sursa foto: Foto: dw.de
13 Mar 2012   •   11:35

Siria amplasează mine terestre în apropierea frontierei sale cu Libanul şi Turcia, de-a lungul drumurilor folosite de refugiaţi pentru a scăpa din calea violenţelor, afirmă organizaţia Human Rights Watch, citată de BBC.
   
Organizaţia neguvernamentală cere Siriei să înceteze imediat amplasarea de mine terestre, pe care le califică drept arme "militare ineficiente" care vor ucide şi răni civili timp de mai mulţi ani.
   
Organizaţia a adăugat că un fost demnitar al armatei siriene a informat că el şi un grup de prieteni au înlăturat aproximativ 300 de mine din zona Hasanieih, la începutul lui martie, de-a lungul drumurilor folosite de refugiaţi pentru a ajunge în Turcia.
   
Un băiat de 15 ani a povestit că şi-a pierdut un picior din cauza unei mine, după ce a încercat să ajute un prieten, rănit într-un atac din Homs, să treacă graniţa spre Liban.

"Eram la mai puţin de 50-60 de metri de trecerea frontierei când a explodat mina", a povestit acesta, adăugând că prietenul său a murit.
   
"Nu există nici o justificare pentru folosirea acestor arme nediscriminatorii de către o ţară, oriunde, în orice scop", a apreciat Steve Goose, director al Diviziei Arme din cadrul Human Rights Watch.
   
Autorităţile siriene nu au făcut comentarii publice pe tema acestor informaţii.
   

×
Subiecte în articol: Siria
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close