Antena 3 CNN Externe Situaţie tot mai tensionată în Ucraina! Soldat din trupele guvernamentale, ucis de rebelii proruși

Situaţie tot mai tensionată în Ucraina! Soldat din trupele guvernamentale, ucis de rebelii proruși

Situaţie tot mai tensionată în Ucraina! Soldat din trupele guvernamentale, ucis de rebelii proruși
Sursa foto: foto: AGERPRES
25 Apr 2015   •   15:19

Un soldat din armata ucraineană a fost ucis și alți doi răniți sâmbătă în urma atacurilor rebelilor separatiști proruși în apropierea orașului Mariupol, din sud-estul Ucrainei, a anunțat un reprezentant militar ucrainean, citat de AGERPRES.

Dmitro Gorbunov, purtător de cuvânt al armatei ucrainene, a precizat că rebelii au deschis focul de artilerie asupra forțelor Gărzii Naționale la Șîrokin, un sat situat la est de Mariupol, port la Marea Azov.

''Astăzi la ora 06:25, inamicul a folosit obuze de artilerie de 122 mm. Acestea sunt interzise prin acordul de la Minsk'', a afirmat Gorbunov.

Într-o declarație separată, comandantul batalionului atacat de rebelii proruși a explicat că un soldat ce fusese rănit a decedat după ce vehiculul care îl ducea spre spital a fost ținta unui atac cu arme automate comis de rebeli.

Cantități mari de muniție cu calibrul mai mare de 100 de mm au fost retrase atât de trupele ucrainene, cât și de rebelii proruși în conformitate cu acordul de la Minsk, încheiat în luna februarie. Totuși, părțile beligerante se acuză reciproc de încălcarea constantă a acordului, în timp ce misiunea OSCE de monitorizare a situației din teren apreciază că încetarea focului în estul și sud-estul Ucrainei este fragilă.

Cel puțin 6.100 de oameni au murit în conflictul izbucnit în estul separatist al Ucrainei, după ce Rusia a anexat peninsula Crimeea în martie anul trecut, în urma înlăturării de la putere a regimului de la Kiev al președintelui Viktor Ianukovici.



×
Subiecte în articol: Ucraina soldat ucis
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close