Antena 3 CNN Externe Statul Islamic ameninţă din nou Occidentul. Cine apare în imaginile publicate pe internet

Statul Islamic ameninţă din nou Occidentul. Cine apare în imaginile publicate pe internet

Statul Islamic ameninţă din nou Occidentul. Cine apare în imaginile publicate pe internet
de O.P.    |    19 Sep 2014   •   07:06

Statul Islamic ameninţă din nou Occidentul într-un video postat postat pe internet.  Pe imagini apare un presupus prizonier britanic, aşezat la o masă, care acuză Statele Unite şi Marea Britanie că i-a abandonat pe cei capturaţi de terorişti.

Filmuleţul în care apare ostaticul britanic este intitulat "Ascultaţi-mă şi luaţi aminte". Bărbatul spune că numele lui e John Cantlie, un jurnalist din Marea Britanie, capturat de extremiştii islamişti în Siria. De data aceasta, niciun terorist nu apare lângă prizonier, aşa cum s-a întâmplat în celelalte înregistrări video.

Mai mult, bărbatul spune că aceasta va fi doar prima sa apariţie şi că va încerca să explice lumii ideologia Statului Islamic.

Influenţa Statului Islamic pare să ajungă chiar şi dincolo de teritoriile pe care le controlează gruparea teroristă. În Australia, autorităţile spun că teroriştii recrutează tineri care să organizeze execuţii asemănătoare celor filmate şi postate pe internet.

În mai multe ţări din Europa, în Statele Unite ale Americii şi în Australia au loc raiduri împotriva unor presupuse celule teroriste. Militanţii Statului Islamic a ucis deja doi americani şi un britanic, execuţiile acestora fiind filmate şi postate pe internet.


×
Subiecte în articol: statul islamic
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close