Antena 3 CNN Externe Statul Islamic INTERZICE "Nike" pentru că se pronunţă ca un "cuvânt ruşinos"

Statul Islamic INTERZICE "Nike" pentru că se pronunţă ca un "cuvânt ruşinos"

Statul Islamic INTERZICE "Nike" pentru că se pronunţă ca un "cuvânt ruşinos"
24 Apr 2015   •   13:36

Mai multe rapoarte neoficiale sugerează că Statul Islamic a interzis membrilor săi să poarte produse Nike, deoarece pronunţia numelui cunoscutului brand de articole sportive se aseamănă extrem de mult cu un "cuvânt ruşinos" în limba arabă, cel care care defineşte actul sexual. Toţi combatanţii au fost sfătuiţi să nu mai poarte asemenea haine sau încălţăminte.


Cartierul General al Statului Islamic din Raqqa a remis un manifest prin care îi avertizează pe jihadişti să nu mai folosească produsele Nike.
Avertismentul se adresează atât celor care comercializează aceste produse, cât şi cumpărătorilor, iar pedepsele constau în amenzi usturătoare, închisoare şi biciuire.

Această recomandare vestimentară vine în condiţiile în care unul dintre cei mai activi combatanţi din SI, Abu Waheeb, are o garderobă bogată în echipamente sportive occidentale. Chiar dacă acest comandant continuă să poarte produsele interzise, oamenii de rând sunt obligaţi de legea jihadistă să renunţe la hainele cu aceste însemne, transmite Daily Mail.

De asemenea, Statul Islamic a interzis purtarea blugilor, deoarece ei "provoacă dorinţă sexuală şi arată atracţia trupului bărbătesc". Cei ce nu respectă această regulă vor fi trimişi în închisoare.

Controversa în jurul brandului american a pornit de la unul dintre liderii grupării jihadiste, care a comparat sigla şi numele companiei cu purtarea crucii creştine.

×
Subiecte în articol: nike statul islamic jihadisti
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close