Antena 3 CNN Externe Statul Islamic: Raidurile aeriene nu ne pot opri. Ne lovesc într-o zonă, avansăm în alta

Statul Islamic: Raidurile aeriene nu ne pot opri. Ne lovesc într-o zonă, avansăm în alta

Statul Islamic: Raidurile aeriene nu ne pot opri. Ne lovesc într-o zonă, avansăm în alta
de M.C.    |    30 Sep 2014   •   08:07

Un luptător al Statului Islamic a oferit un interviu exclusiv pentru CNN, sub pseudonimul Abu Talha, în care a vorbit despre desfăşurarea ostilităţilor în Siria şi Irak.

„Ştim că bazele noastre sunt cunoscute, pentru că ne urmăresc cu radare şi sateliţi, dar avem locaţii de rezervă. Ne lovesc într-o zonă, avansăm în alta. Atacurile nu ne pot opri” spune luptătorul de 28 de ani, care a participat la capturarea oraşului Mosul.

Talha a vorbit despre atacurile coaliţiei conduse de Statele Unite, care au vizat rafinării de petrol, spunând că finanţele Statului Islamic nu sunt afectate de aceste pierderi, deoarece „există şi alte venituri”.

Eficienţa raidurilor aeriene se pare că a fost minimă, potrivit unui interviu cu un dezertor al Statului Islamic, care afirmă că bazele de operaţiuni au fost golite aproape în totalitate, înainte ca primele proiectile să lovească.

Totodată, dezertorul spune că islamiştii se bazează în mare măsură pe luptători veniţi din statele occidentale. Despre cei din Franţa afirmă că „sunt mai fanatici decât noi, parcă fac parte de ani de zile din Statul Islamic”.

Sub pseudonimul Abu Omar, dezertorul a spus că alta ar fi fost soarta sa, dacă luptătorii Statului Islamic nu ar fi recurs la crimele brutate. „Am sperat că-şi vor repara greşelile. Statul Islamic nu poate continua în acest mod. Sunt mulţi tineri care li se alătură, dar poate vocea mea îi va face să se gândească de două ori înainte” a mai spus Abu Omar.

×
Subiecte în articol: Siria statul islamic Irak
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close