Antena 3 CNN Externe Steinmeier: Uniunea Europeană ''va trebui să sporească presiunea'' asupra Moscovei

Steinmeier: Uniunea Europeană ''va trebui să sporească presiunea'' asupra Moscovei

Steinmeier: Uniunea Europeană ''va trebui să sporească presiunea'' asupra Moscovei
21 Iul 2014   •   22:53

Uniunea Europeană '' va trebui să sporească presiunea '' asupra Rusiei în urma prăbușirii avionului malaezian din estul Ucrainei, a declarat luni șeful diplomației germane, Frank-Walter Steinmeier, citat de AGERPRES.
''Moartea îngrozitoare a sute de persoane nevinovate în accidentul de avion din urmă cu câteva zile, dar și imaginile oribile de la locul accidentului și comportamentul grosolan al separatiștilor au provocat șoc și mânie de-a lungul lumii'', a apreciat Steinmeier, într-o conferință de presă la Berlin, în ajunul unei reuniuni a miniștrilor europene de externe ce ar putea decide noi sancțiuni împotriva Rusiei.

Criticând absența unei presiuni vizibile a Moscovei asupra separatiștilor proruși din Ucraina pentru a-i determina să se angajeze în negocieri sau, și mai mult, absența unui control eficient al frontierei cu Ucraina pe unde trec în continuare arme și materiale, conform Berlinului, Steinmeier a avertizat împotriva riscului unei ''escaladări dramatice''.

''Despre toate acestea vom discuta mâine (marți) cu restul miniștrilor europeni ai afacerilor externe. Nu va fi o reuniune ușoară. Va trebui să creștem presiunea pentru a ajunge la rezultate pe care toți miniștrii europeni de externe le consideră necesare'', a declarat Steinmeier, cu ocazia unei conferințe de presă în compania omologului său ungar Tibor Navracsics.

El a adăugat că șefii diplomațiilor statelor membre UE vor trebui să meargă ''dincolo de presiunea sporită și de sancțiuni, să reflecteze cum s-ar putea reveni la un proces politic durabil care să permită obținerea unui armistițiu'' în Ucraina.



×
Subiecte în articol: Frank-Walter Steinmeier Moscova presiune
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close