Antena 3 CNN Externe Studenţii britanici, dispersaţi după protestele violente faţă de mărirea taxelor: Doi poliţişti au fost răniţi

Studenţii britanici, dispersaţi după protestele violente faţă de mărirea taxelor: Doi poliţişti au fost răniţi

Studenţii britanici, dispersaţi după protestele violente faţă de mărirea taxelor: Doi poliţişti au fost răniţi
Sursa foto: Agerpres//EPA
24 Noi 2010   •   15:40

Mii de studenţi au protestat, miercuri, pe străzile Londrei, nemulţumiţi de creşterea taxelor pentru înscrierea la facultate şi de tăierea fondurilor universitare. Doi poliţişti au fost răniţi în momentul în care tinerii protestatari au încercat să rupă cordonul forţelor de ordine. O dubă a poliţiei a fost atacată, au izbucnit mai multe incendii şi bucăţi din baricadele studenţilor au fost aruncate în Whitehall, relatează BBC News. După căderea serii protestatarii din centrul Londrei au fost înconjuraţi de poliţie care i-a lăsat în cele din urmă să plece în grupuri mici.

Protestele s-au extins la cel puţin zece universităţi, inclulsiv la Biblioteca Bodleian din cadrul Universităţii Oxford, porivit BBC. La căderea serii, spiritele s-au mai calmat la Whitehall, demonstranţii care se mai aflau la faţa locului fiind înconjuraţi de poliţie.

Trei persoane au fost arestate iar şase protestatari au fost răniţi. “Oamenii au dreptul să protesteze paşnic şi legal, dar nu sunt admise intimidările şi violenţele”, a spus purtătorul de cuvânt al premierului britanic.

Acţiunile de protest nu au avut loc numai în Londra. Manifestaţii asemănătoare s-au desfăşurat în mai multe centre universitare din Marea Britanie precum Manchester, Liverpool, Sheffield, Bristol, Southampton, Oxford, Cambridge, Leeds, Newcastle, Bournemouth, Cardiff, Glasgow şi Edinburgh.

În Winchester, Cambridge, Leeds şi Londra, elevii au părăsit orele de curs pentu a se alătura protestelor.

 

×
Subiecte în articol: protest studenti Marea Britanie
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close