Antena 3 CNN Externe Sunt REALI! Clovni înfricoşători TERORIZEAZĂ locuitorii mai multor oraşe din Franţa

Sunt REALI! Clovni înfricoşători TERORIZEAZĂ locuitorii mai multor oraşe din Franţa

Sunt REALI! Clovni înfricoşători TERORIZEAZĂ locuitorii mai multor oraşe din Franţa
28 Oct 2014   •   15:53

Clovni costumaţi înfricoşător şi agresivi, unii înarmaţi cu pistoale, cuţite sau bâte, au reuşit în ultimele zile să bage spaima în locuitorii mai multor oraşe din Franţa.
Aceştia urmăresc la întâmplare oameni, pe care îi sperie teribil şi uneori îi atacă brutal.

În oraşul port Agde, din sudul ţării, 15 clovni au fost arestaţi într-o parcare a unei şcoli pentru că "râdeau maniac şi urmăreau trecătorii".
În Marsilia, oraşul vecin, un astfel de clovn a fost reţinut după ce a devastat un autoturism.

Un alt individ, costumat la fel de înfrisoşător, a bătut un om cu o bară metalică în Montpellier. Victima a leşinat în urma loviturilor primite, iar clovnul a fugit cu portofelul acesteia. Trei motociclişti din aceeaşi zonă s-au plâns poliţiştilor de prezenţa pe stradă a unor "clovni înfricoşători".

Pare scenariul unui film de groază, dar acest fenomen este real şi se pare că a luat amploare. Noul curent a început cu câteva săptămâni în urmă, în localităţile din nordul Franţei şi treptat s-a răspândit în tot restul ţării.
Un clovn din Bethune a fost reţinut şi a primit 6 luni de închisoare cu suspendare pentru că hărţuia şi speria pietonii.

Un comunicat al Poliţiei din Hexagon dă vina pe reţelele sociale şi pe Internet.
"De la jumătatea lunii octombrie, ne confruntăm cu un val de agresiuni inspirate de materialele video cu clovni ameninţători. Impactul simptomatic poate duce la tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice şi poate provoca acte individuale periculoase la adresa societăţii"

Se crede că "Nebunia clovnilor" a fost declanşată de material video care a devenit viral pe YouTube. În acest videoclip este prezentat ultimul show de groază, American Horror Story, al cărui personaj principal este un criminal în serie, clovnul Twisty.

 

Cu toate acestea, nu Franţa este prima ţară afectată de această problemă.
Anul trecut, Poliţia Metropolitană din Londra a avut de-a face cu 117 de cazuri în care erau implicaţi clovni agresivi. Cel mai grav dintre ele s-a petrecut în Portsmouth, acolo unde un bărbat mascat în clovn atingea trecătorii cu o mănuşă "însângerată".

Nici Statele Unite nu au fost ocolite de acest flagel al groazei. Zeci de clovni au fost arestaţi în California după mai multe fapte antisociale.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close