Antena 3 CNN Externe TENSIUNI înaintea alegerilor parlamentare din Republica Moldova

TENSIUNI înaintea alegerilor parlamentare din Republica Moldova

TENSIUNI înaintea alegerilor parlamentare din Republica Moldova
28 Noi 2014   •   22:48
Tensiuni înaintea alegerilor parlamentare din Republica Moldova, unde liderul partidului pro-rus Patria, Renato Usatîi a fugit din ţară de teamă să nu fie arestat. Partidul milionarului moldovean a fost exclus din cursa electorală după ce a fost acuzat că ar colabora cu serviciile secrete ruse. Mama unuia dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti din Moldova, Dumitru Ciubaşenco, a fost găsită fără suflare în locuinţa sa.
 
Milionarul moldovean Renato Usatîi a fugit de pe teritoriul Republicii Moldova. Anunţul l-a făcut chiar liderul partidului Patria, într-o înregistrare video postată pe internet. Milionarul susţine că a fost acuzat pe nedrept că are datorii mari către stat şi că urmează să fie arestat din această cauză.
 
Partidul pro-rus condus de Renato Usatîi a fost exclus din alegerile parlamentare de duminică. Scandalul a început odată cu publicarea unei înregistrări audio pe care milionarul recunoaşte că promovează interesele Moscovei la Chişinău. 
 
Tensiuni a provocat şi moartea mamei jurnalistului Dumitru Ciubaşenco. Femeia în vârstă de 75 de ani a fost găsită fără suflare în apartamentul său din Chişinău, iar autorităţile cred că este vorba despre o crimă. Femeia avea mai multe răni în zona capului dar niciun obiect de valoare nu lipsea din casă.
 
Până acum, poliţiştii moldoveni nu au găsit arma crimei şi nici nu au arestat vreun suspect. Fiul victimei, Dumitru Ciubaşenco, este unul dintre cei mai cunoscuţi juralişti şi analişti politici moldoveni. A candidat pentru Partidul Umanist din Moldova la alegerile din 2010 şi a fost decorat cu Ordinul Republicii pentru merite deosebite în afirmarea libertăţii de exprimare. 
 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close