Antena 3 CNN Externe Tunisia a lansat o operaţiune de proporţii împotriva militanţilor islamişti

Tunisia a lansat o operaţiune de proporţii împotriva militanţilor islamişti

Tunisia a lansat o operaţiune de proporţii împotriva militanţilor islamişti
Sursa foto: Foto: AFP
02 Aug 2013   •   15:49

Armata tunisiană a lansat o ofensivă militară "de proporţii", prin operaţiuni terestre şi aeriene, împotriva militanţilor islamişti care se ascund în zona muntoasă de la graniţa cu Algeria. Anunţul a fost făcut, vineri, de către purtătorul de cuvânt al forţelor armate tunisiene.

"O operaţiune de proporţii, cu trupe terestre şi aeriene, a fost lansată în zorii acestei zile", a spus acesta postului de radio Mosaique FM.

Ofensiva armatei vine după o săptămână marcată de violenţe înregistrate pe teritoriul ţării. Opt soldaţi tunisieni au fost găsiţi morţi, luni, în Munţii Chaambi, o zonă înaltă de la frontiera algeriană. Conform unor surse militare, victimele au fost implicate într-o ambuscadă pusă la punct de islamişti.

Agenţia Reuters anunţa ieri că trupele tunisiene au atacat poziţiile militanţilor din munţi, reuşind să-i încercuiască.

De asemenea, ministrul de Interne de la Tunis, Daho Ould Kablia, a anunţat că "aceste măsuri au fost luate sub auspiciile problemelor cu care se confruntă ţara".

După căderea regimului El-Abidine, în 2011, grupurile de jihadişti radicali, care au fost oprimate sub conducerea fostului dictator, au câpătat din ce în ce mai multă forţă, devenind o ameninţare la siguranţa statului tunisian şi la procesul de tranziţie către un sistem politic democratic.

×
Subiecte în articol: jihadisti
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close