Antena 3 CNN Externe Turcia: Primul raport de autopsie al manifestantului ucis luni nu confirmă decesul în urma unei răni de armă de foc

Turcia: Primul raport de autopsie al manifestantului ucis luni nu confirmă decesul în urma unei răni de armă de foc

Turcia: Primul raport de autopsie al manifestantului ucis luni nu confirmă decesul în urma unei răni de armă de foc
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    04 Iun 2013   •   18:47

Primul raport de autopsie în cazul tânărului manifestant ucis luni seara la Hatay, în sudul Turciei, în cursul unui protest antiguvernamental, nu a confirmat faptul că acesta a fost ucis de arme de foc, aşa cum afirma guvernatorul provinciei, a indicat marţi procuratura, potrivit AFP, citată de Agerpres.

„Autopsia nu a scos la iveală niciun punct de pătrundere sau de ieşire a unui glonte şi nici o leziune a ţesutului cerebral care să indice o traiectorie”, se arată în raportul procuraturii.

În schimb, medicii legişti au constatat fractura cutiei craniene, însă nu s-u pronunţat imediat cu privire la cauza decesului.

Biroul guvernatorului din Hatay a arătat într-un comunicat că Abdullah Comert, în vârstă de 22 de ani, a murit la spital după ce a fost grav rănit „de focuri de armă trase de o persoană neidentificată”.

Decesul lui Comert a fost al doilea survenit în timpul protestelor violente care au loc de aproape o săptămână în Turcia.

De asemenea, pentru moment, nu există până la acest moment  informaţii confirmate privind deschiderea focului de către poliţie ori de către manifestanţi.

Un parlamentar al principalului partid de opoziţie, Hasan Akgol, citat de canalul de informaţii NTV, a indicat că Abdullah Comert era membru al grupării de tineret a Partidului Republican al Poporului, principala formaţiune de opoziţie.

×
Subiecte în articol: turcia proteste turcia Istanbul proteste
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Biden și Trump au stabilit regulile primei dezbateri televizate
x close