Antena 3 CNN Externe Ucraina ameninţă să declanşeze urmărirea penală împotriva lui Vladimir Putin. Vezi aici de ce

Ucraina ameninţă să declanşeze urmărirea penală împotriva lui Vladimir Putin. Vezi aici de ce

Ucraina ameninţă să declanşeze urmărirea penală împotriva lui Vladimir Putin. Vezi aici de ce
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de S.T.    |    14 Aug 2014   •   10:29

Ministerul ucrainean de Interne ar putea lua în considerare declanşarea unei anchete penale în cazul trecerii ilegale a frontierei de stat a Ucrainei de către preşedintele rus Vladimir Putin cu prilejul deplasării sale de miercuri în Crimeea, peninsulă din sudul Ucrainei anexată în martie de Rusia, informează Ukrinform, potrivit Agerpres.

O declaraţie în acest sens a fost făcută miercuri seara de către Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului de interne Arsen Avakov, într-o intervenţie la postul de televiziune TRK Kiev.

"Cred că o astfel de opţiune poate fi luată în considerare. Voi raporta ministrului (Avakov) cu privire la această posibilitate. Singurul impediment este că Putin ca preşedinte se bucură de inviolabilitate, astfel încât nu poate fi dat nici măcar în căutare prin Interpol. Există totuşi Convenţia diplomatică de la Viena. Prin urmare, va fi posibil să fie adus în faţa justiţiei", a argumentat Gheraşcenko.

În acelaşi timp, Ministerul de Externe al Ucrainei consideră inadmisibilă şi inacceptabilă vizita lui Putin în Crimeea.

"Crimeea a fost ocupată ilegal. Deplasarea autorităţilor ruse acolo este inacceptabilă, aceasta este poziţia clară şi fără echivoc a Ministerului de Externe al Ucrainei", a subliniat ministrul adjunct de externe, Daniil Lubkivski.

Preşedintele Rusiei a sosit miercuri la Sevastopol, unde a convocat Consiliul Securităţii Rusiei şi alţi factori responsabili de securitate în Federaţia Rusă pentru a evoca aspecte legate de sporirea măsurilor de securitate în Crimeea.

Joi, şeful statului rus va avea o întâlnire cu parlamentari ai Dumei de Stat, care au fost convocaţi de asemenea în Crimeea pentru a aborda aspecte economice şi sociale ale situaţiei din peninsulă, în contextul ofensivei armatei ucrainene împotriva rebelilor proruşi în estul Ucrainei.

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close