Antena 3 CNN Externe Ucraina primeşte o primă tranşă de 250 milioane de euro de la Comisia Europeană

Ucraina primeşte o primă tranşă de 250 milioane de euro de la Comisia Europeană

Ucraina primeşte o primă tranşă de 250 milioane de euro de la Comisia Europeană
Sursa foto: Foto: romatoday.it
13 Iun 2014   •   20:31

Comisia Europeană (CE) a furnizat vineri prima tranşă în valoare de 250 de milioane de euro pentru Ucraina, pentru a sprijini reforma instituţională din această ţară, informează un comunicat al CE, citat de Agerpres.

Această sumă este parte a programului "State Building Contract", semnat la 13 mai, după şedinţa comună de la Bruxelles între Comisia Europeană şi guvernul ucrainean.

"Plata de astăzi este doar o etapă şi este destinată să ajute guvernul din Ucraina în abordarea nevoilor pe termen scurt, precum şi pregătirea pentru punerea în aplicare a Acordului de asociere. Suntem alături de Ucraina şi aceasta o dovedim prin acţiuni concrete", a declarat comisarul pentru extindere şi politică europeană de vecinătate, Ştefan Füle, citat de site-ul CE.

Contractul între state "State Buliding Contact" (în valoare totală de 355 milioane de euro), care face parte din pachetul general de sprijin pentru Ucraina de 11 miliarde de euro (anunţat de CE la 5 martie), este destinat să ajute această ţară în procesul de transformare şi reformare şi include măsuri concrete de promovare a creşterii transparenţei şi a bunei guvernări şi de sprijinire a luptei împotriva corupţiei.

După tranşa de vineri, o alta de 105 milioane de euro va urma în câteva luni şi va fi legată de progresul reformelor în domeniul anticorupţiei, gestionarea finanţelor publice, serviciul public, reforma constituţională, legislaţia electorală şi justiţie, precizează Comisia Europeană.

 

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana Ucraina
Parteneri
Incendiu puternic lângă stadionul Dinamo București
x close