Antena 3 CNN Externe Ultimele informații despre starea de sănătate a fostului președinte american George H. W. Bush

Ultimele informații despre starea de sănătate a fostului președinte american George H. W. Bush

Ultimele informații despre starea de sănătate a fostului președinte american George H. W. Bush
de M.Z.    |    20 Ian 2017   •   21:49

Fostul preşedinte american George H. W. Bush, internat în urmă cu aproape o săptămână într-un spital din Texas din cauza unei pneumonii, respiră singur după ce vineri dimineaţă a fost detubat, a făcut cunoscut purtătorul de cuvânt al familiei, Jim McGrath, într-un comunicat, potrivit AFP. 

"Preşedintele Bush rămâne într-o stare stabilă (...) A fost detubat în această dimineaţă şi respiră singur, cu un minim de asistenţă respiratorie", a explicat Jim McGrath. "Se simte bine şi a urmărit ceremonia de învestire împreună cu d-na Bush şi cu fiul lor Neil şi nora Maria", a adăugat el. 

Purtătorul de cuvânt a menţionat că fostul preşedinte, în vârstă de 92 de ani, rămâne sub observaţie în secţia de Terapie Intensivă a spitalului Houston Methodist. 

Soţia lui, Barbara, 91 de ani, a fost şi ea internată în spital miercuri pentru o bronşită. Joi, Jim McGrath a informat că ea se simţea "cu 1.000% mai bine" în urma tratamentului cu antibiotice. 

"Ea se simte din ce în ce mai bine şi se află alături de soţul său. Preventiv, ar urmă să iasă din spital în cursul weekendului", a adăugat vineri purtătorul de cuvânt. 

Republicanul i-a urmat în funcţie lui Ronald Reagan pentru un singur mandat, între 1989 şi 1993. Fiul său cel mai mare, George W. Bush, a fost preşedinte între 2001 şi 2006, iar al doilea fiu, Jeb, a candidat la primarele republicane pentru prezidenţialele din 2016.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close