Antena 3 CNN Externe Un an de la TRAGEDIA din Muntenegru. Antena 3 comemorează victimele accidentului

Un an de la TRAGEDIA din Muntenegru. Antena 3 comemorează victimele accidentului

Un an de la TRAGEDIA din Muntenegru. Antena 3 comemorează victimele accidentului
de M.C.    |    18 Iul 2014   •   17:42

Astăzi se împlineşte un an de la accidentul din Muntenegru, atunci când un autocar românesc a căzut într-o râpă şi 19 pasageri şi-au pierdut viaţa.

Antena 3 vă oferă imagini de la ceremonia prin care sunt comemorate victimele accidentului, marcat acum prin dezvelirea unei plăci comemorative şi ale unei troiţe.

"A fost o nenorocire din care am învăţat multe lucruri. Am descoperit solidaritatea umană, am descoperit acest popor muntenegrean care a sărit, cu mic, cu mare, în ajutorul celor aflaţi în nevoie. Românii au descoperit ce mare popor este acest neam mic" a spus jurnalistul Adrian Ursu.

"Unul dintre obiectivele importante era să marcăm un an de zile de la această tragedie româneacă. Transmitem încă o dată gratitudinea românilor muntenegrenilor simpli care au coborât în râpă, autorităţilor care s-au implicat. Acele momente de solidaritate incredibilă ne-au emoţionat pe toţi" a spus şi Titus Corlăţean, ministul de Externe. 

"A fost o acţiune de succes a statului român. Medicii, asistenţii, Ministerul de Externe, aici a fost o acţiune exemplară din punct de vedere al unui integrat între toţi. Mai ales şi datorită salvatorilor de aici" a explicat Raed Arafat, cel care a coordonat personal acţiunea de salvare din 2013.


Citeşte şi: ACCIDENT în MUNTENEGRU. Tragedia în care 19 români şi-au pierdut viaţa.

×
Subiecte în articol: comemorare tragedie accident rutier
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close