Antena 3 CNN Externe Un cap al mafiei napoletane a fost arestat în Franţa

Un cap al mafiei napoletane a fost arestat în Franţa

Un cap al mafiei napoletane a fost arestat în Franţa
Sursa foto: Foto: ANSA
16 Apr 2014   •   17:09

Poliţiştii italieni şi francezi l-au arestat la Nisa pe Antonio Lo Russo, un cap al mafiei napoletane, Camorra, aflat pe lista celor mai căutate 100 de persoane, într-un raport al autorităţilor de la Roma. El fusese condamnat în Italia la 20 de ani de închisoare pentru fapte asociate mafiei şi traficului de droguri.

Lo Russo este fiul lui Salvatore Lo Russo, şeful unui clan deosebit de violent, cunoscut ca fiind principalul traficant de droguri din Napoli. În prezent, acesta se află în spatele gratiilor.

Antonio Lo Russo îşi folosea deseori cunoştinţele şi influenţa pentru a asista la meciurile de fotbal ale echipei sale favorite, Napoli, chiar de la marginea terenului, acolo unde era confundat cu fotoreporterii acreditaţi la partide.


În momentul reţinerii, Antonio era însoţit de vărul său în vârstă de 23 de ani, Carlo Lo Russo. Cel din urmă a fost şi el arestat, fiind acuzat ca a înjunghiat mortal o persoană, bănuită că i-ar fi asasinat tatăl.

"Antonio Lo Russo, fugarul extrem de periculos şi dat în urmărire internaţională, a fost deferit justiţiei. Este un succes semnificativ, realizat graţie cooperării anchetatorilor anti-mafie şi a colaborării dintre poliţiştii italieni şi cei francezi", a spus, miercuri, ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, citat de ANSA.

×
Subiecte în articol: Camorra nisa
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close