Antena 3 CNN Externe Un medic britanic acuză Occidentul că nu a căutat un vaccin împotriva EBOLA pentru că virusul ucidea doar în Africa

Un medic britanic acuză Occidentul că nu a căutat un vaccin împotriva EBOLA pentru că virusul ucidea doar în Africa

Un medic britanic acuză Occidentul că nu a căutat un vaccin împotriva EBOLA pentru că virusul ucidea doar în Africa
Sursa foto: Foto: rt.com
04 Aug 2014   •   21:44

Un cunoscut medic din Marea Britanie acuză companiile farmaceutice din întreaga lume că nu au făcut niciun demers pentru a crea un vaccin împotriva virusului Ebola pentru că până acum afecta doar populaţia din Africa, în ciuda sutelor de decese, scrie independent.co.uk.

Profesorul Facultăţii de Sănătate Publică din Marea Britanie, profesorul John Ashton, reclamă un "faliment moral" din partea companiilor care, în opinia lui, ar fi trebuit ca până acum să facă toate eforturile pentru a găsit o soluţie în combaterea epidemiei.

John Ashton susţine că Vestul ar fi trebuit să trateze acest virus mortal ca şi când ar fi afectat cele mai înstărite cartiere din Londra, şi nu doar Sierra Leone, Guineea sau Liberia.

Mai mult, Ashton compară această atitudine a Occidentului cu cea similară din perioada în care virusul HIV ucidea doar în Africa, înainte ca boala să ajungă în SUA şi Marea Britanie, în anii '80.

Potrivit cifrelor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, epidemia de Ebola a ucis până acum 729 de persoane din Liberia, Guineea, Sierra Leone şi Nigeria. Potrivit altor surse, numărul deceselor ar putea fi mult mai mare.

×
Subiecte în articol: virusul Ebola
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close