Antena 3 CNN Externe Un nou atac armat în SUA. Trei poliţişti au murit, iar alţi trei au fost răniţi. Suspectul ucis a fost identificat

Un nou atac armat în SUA. Trei poliţişti au murit, iar alţi trei au fost răniţi. Suspectul ucis a fost identificat

Un nou atac armat în SUA. Trei poliţişti au murit, iar alţi trei au fost răniţi. Suspectul ucis a fost identificat
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
18 Iul 2016   •   01:00


Mai mulți polițiști au fost împușcați duminică în localitatea americană Baton Rouge, capitala statului Louisiana, unde în ultimele săptămâni au avut loc manifestanții violente împotriva poliției după ce aceasta a ucis un bărbat de culoare, transmit agențiile internaționale de presă.

Update: Presupusul ucigaş a trei poliţişti din Baton Rouge (Louisiana) a fost identificat de mai multe media americane ca fiind Gavin Long, 29 de ani, originar din Kansas City (Missouri), transmite AFP, citat de Agerpres.

Tânărul este de culoare, a precizat canalul CBS, în timp ce autorităţile nu au oferit încă o explicaţie pentru gestul acestuia.

"Până în acest moment, nu ştim care au fost motivaţiile ucigaşului", a declarat preşedintele american, Barack Obama, într-o scurtă alocuţiune televizată. "Nu ştim dacă o vizat cu bună ştiinţă poliţişti sau i-a împuşcat în timp ce răspundea la un apel de urgenţă", a subliniat el.

Oraşul Baton Rouge a fost marcat de puternice tensiuni rasiale şi numeroase manifestaţii împotriva violenţei forţelor de ordine, după moartea la începutul lunii iulie a lui Alton Sterling, un vânzător ambulant împuşcat de poliţie. O înregistrare video a ultimelor clipe ale acestuia, difuzată larg pe internet, a provocat un val de indignare dublat a două zi de ştirea că un alt afro-american, Philando Castile, a fost ucis de un poliţist, de această dată în Minnesota (nord).

Cu prilejul numeroaselor manifestaţii din întreaga ţară pentru a denunţa violenţele poliţiei, un bărbat singur a împuşcat cinci poliţişti, pe 7 iulie, la Dallas, înainte de a fi lichidat de forţele de ordine. Atacatorul, un veteran american de culoare, afirmase că vrea să omoare poliţişti albi ca răspuns la uciderea lui Philando Castile şi Alton Sterling. Săptămâna trecută, poliţia din Baton Rouge a făcut cunoscut că a arestat trei persoane care plănuiseră să asasineze poliţişti.

Update: Preşedintele Barack Obama numeşte atacul de la Baton Rouge o "treabă de laşi", anunţă BBC. Numărul morţilor în rândul poliţiştilor a ajuns, astfel, la 29 de la începutul anului. 

Barack Obama a recunoscut că nu se cunoaşte motivul pentru care poliţiştii au fost împuşcaţi, însă a reamintit în mesajul său uciderea celor cinci agenţi ai forţelor de ordine la Dallas (Texas), asasinaţi la 7 iulie de un veteran care dorea să îi răzbune pe negrii omorâţi de poliţie.

"Pentru a doua oară în două săptămâni, agenţi de poliţie, care în fiecare zi îşi pun viaţa în pericol pentru a o proteja pe a noastră, au fost ucişi cu laşitate în timp ce îşi îndeplineau misiunea", a subliniat preşedintele într-un comunicat publicat de Casa Albă. "Aceste atacuri asupra unor funcţionari, împotriva statului de drept şi societăţii civilizate, trebuie să înceteze", a adăugat el.

Preşedintele SUA a pus la dispoziţia autorităţilor din Louisiana mijloacele statului federal şi a promis "că va fi făcută dreptate".
 

Update: Declaraţie uluitoare făcută de un poliţist din Cleveland, detectivul Steve Loomis, după noul incident armat din SUA, de la Baton Rouge. „Preşedintele Statelor Unite are sânge pe mâni şi nu va putea scăpa de el chiar dacă se spală”.

Totodată, Poliţia din Cleveland îi cere guvernatorului din Ohio să declare stare de urgenţă şi să suspende legea prin care li se permite oamenilor portul de armă, la Convenţia Naţională Republicană, anunţă Reuters.

Update: Poliţiştii fac apel la oameni să ofere informaţii despre posibilii suspecţi.

Update: Preşedintele Barack Obama a fost informat despre situaţia din Baton Rouge, Louisiana. Este al doilea atac major asupra ofițerilor de poliţie din SUA, în 10 zile.

Update: Trei suspecţi au fost implicaţi în atac, însă doi au reuşit să scape. Oamenii legii desfăşoară o acţiune de forţă pentru a-i prinde. Purtătorul de cuvânt de la biroul şerifului a confirmat că sunt trei poliţişti morţi şi trei răniţi. Totodată, unul din suspecţi a fost împuşcat mortal.

Ştire iniţială:

Mai mulți polițiști au fost împușcați duminică în localitatea americană Baton Rouge, capitala statului Louisiana, unde în ultimele săptămâni au avut loc manifestanții violente împotriva poliției după ce aceasta a ucis un bărbat de culoare, transmit agențiile internaționale de presă.

Potrivit agenției DPA, șapte polițiști au fost împușcați, dintre care trei și-au pierdut viața. Alte surse vorbesc despre doi polițiști uciși sau menționează că numărul lor este încă necunoscut.

Poliția a încercuit zona unde s-a produs atacul, dar nu a reușit deocamdată să-l captureze pe cel care a deschis focul.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: louisiana
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close