Antena 3 CNN Externe Un nou cutremur de mare intensitate a lovit Insulele Solomon

Un nou cutremur de mare intensitate a lovit Insulele Solomon

Un nou cutremur de mare intensitate a lovit Insulele Solomon
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Feb 2013   •   07:14

Un seism de 6,6 a avut loc în noaptea de joi spre vineri în insulele Solomon, după o serie de replici care au urmat seismului cu magnitudinea 8 care a afectat aceste arhipelag din Pacific miercuri, provocând moartea a cel puţin şase persoane şi un tsunami, informează AFP.

Centrul american de geofizică USGS precizează că această replică s-a produs vineri la ora locală 05.59 (joi, 20.59 ora României), fără ca o alertă de tsunami să fie declanşată însă.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 36 de kilometri sud-sud-vest de Lata, reşedinţa insulei Ndende, situată în estul arhipelagului.
   
Seismul de miercuri a provocat valuri de până la un metru, care au atins o parte din coastele insulelor Solomon, Vanuatu şi Noua Caledoniei, Alerta de tsunami a durat două ore şi jumătate. Cutremurul s-a soldat cu şase morţi şi 3.000 de persoane rămase fără adăpost pe insula Ndende.

În 2007, un tsunami provocat de un cutremur cu magnitudinea de 8,1 a condus la moartea a 52 de persoane şi a lăsat alte câteva mii fără adăpost pe insulele Solomon.

Arhipelagul se află în Cercul de Foc al Pacificului, unde activitatea tectonică este deoesebit de frecventă şi puternică.




















×
Subiecte în articol: cutremur seism
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close