Antena 3 CNN Externe Un pacient, care se trata medicinal cu marijuana, a murit după ce poliţia i-a confiscat marfa

Un pacient, care se trata medicinal cu marijuana, a murit după ce poliţia i-a confiscat marfa

Un pacient, care se trata medicinal cu marijuana, a murit după ce poliţia i-a confiscat marfa
22 Ian 2015   •   13:30

Un medic din Augsburg (Germania) declar că pacientul său american ar fi fost şi acum în viaţă dacă poliţia nu i-ar fi confiscat cantitatea de marijuana, folosită în scopuri medicinale.

În luna septembrie a anului trecut, autorităţile au efectuat o razie la domiciliul lui Robert Strauss şi i-au confiscat acestuia iarba medicinală, pe care o deţinea în mod legal, dar şi o plantă de marijuana, pe care răposatul o cultiva ilegal.

Strauss avea un permis federal pentru a fuma canabis, după ce s-a concluzionat că tratamentele medicale îi provocau prea multe efecte secundare, a declarat Dr. Franjo Grotenherman pentru Süddeutsche, vorbind despre profilul pacientului său de 50 de ani, aflat în metastază.

Costurile pentru achiziţionarea marijuanei necesare depăşea 1000 de dolari lunar, aşa că el s-a hotărât să cultive în propria locuinţă planta miraculoasă.

În momentul în care poliţiştii au pătruns în casa lui, agenţii au confiscat cinci grame, cantitate care îi ajungea aproape trei zile pentru a-şi alina durerile cronice. Neavând alternativă, Strauss a revenit la tratamentul medicamentos.

Săptămâna trecută, Grotenherman a fost sunat de Strauss, care se mutase în urmă cu 28 de ani în Bavaria, din New Jersey. Pacientul i-a transmis medicului său curent că se internase în spital, iar la scurt timp acesta a decedat.

Grotenherman susţine că medicamentele administrate în spital lui Strauss i-au provocat acestuia o stare de somnolenţă excesivă.
Fiind profund anesteziat, acesta s-ar fi ridicat din pat, s-a dezechilibrat şi s-a lovit. La autopsie, s-a constatat că trupului său era plin de echimoze.

Potrivit sursei citate mai sus, Grotenherman speculează că organismul pacientului său era extrem de slăbit, iar organele sale interne au intrat în şoc, provocându-i moartea.

×
Subiecte în articol: Bavaria New Jersey marijuana
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close