Antena 3 CNN Externe UNICEF: Cutremurul din Nepal a afectat peste un milion de copii. "Resursele de apă și alimente sunt în curs de epuizare"

UNICEF: Cutremurul din Nepal a afectat peste un milion de copii. "Resursele de apă și alimente sunt în curs de epuizare"

UNICEF: Cutremurul din Nepal a afectat peste un milion de copii. "Resursele de apă și alimente sunt în curs de epuizare"
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Apr 2015   •   10:39

Aproape un milion de copii au fost "grav afectați" de seismul devastator din Nepal în, informează un purtător de cuvânt al UNICEF.

Potrivit UNICEF, echipele de intervenție sunt preocupate de riscul apariției unor boli infecțioase și al contaminării apei, în contextul în care sute de mii de nepalezi dorm în corturi sau în aer liber.

''Ceea ce știm acum este că sunt aproape un milion de copii grav afectați. Cea mai mare preocupare a noastră pentru ei în acest moment este accesul la apă potabilă și la condiții salubre, știm că resursele de apă și alimente sunt în curs de epuizare", a declarat Christopher Tidey, specialist în comunicare al UNICEF, potrivit Agerpres.

Cel mai recent bilanţ arată că 3.218 persoane și-au pierdut viața și cel puțin 6.500 au fost rănite în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,9 grade produs sâmbătă în Nepal.

×
Subiecte în articol: cutremur cutremur nepal
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close