Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Viitorul şef al diplomaţiei UE este necesar să fie o femeie de stânga, afirmă Hollande

Viitorul şef al diplomaţiei UE este necesar să fie o femeie de stânga, afirmă Hollande

Viitorul şef al diplomaţiei UE este necesar să fie o femeie de stânga, afirmă Hollande
de O.P.    |    17 Iul 2014   •   08:04

Persoana care va ocupa acest post nu a fost desemnată miercuri seara, dar "va fi în mod necesar o femeie, având în vedere ceea ce trebuie să oferim ca imagine a Europei", a declarat preşedintele francez într-o conferinţă de presă.

În plus, acest post pe care premierul italian Matteo Renzi încearcă să-l obţină pentru ministrul său de Externe Federica Mogherini, urmeză să revină stângii, aşa cum solicită socialiştii europeni.

"Ceea ce s-a spus" în timpul summitului este că poziţia socialistă este "întru totul inatacabilă şi nu poate să fie negociată în privinţa postului de Înalt Reprezentant" UE pentru Afaceri Externe, potrivit lui Hollande.

Referitor la solicitarea socialiştilor de a obţine şi preşedinţia Consiliului, deţinută în prezent de către Herman Van Rompuy, preşedintele francez a fost mai puţin categoric, subliniind că în opinia Consiliului este "necesară o personalitate".

În ceea ce priveşte candidatul Franţei pentru Comisia Europeană, Hollande a anunţat că îşi va face cunoscută opţiunea "până la sfârşitul lunii". Marele favorit este fostul ministru de Finanţe Pierre Moscovici.

Despre incapacitatea liderilor celor 28 de state membre UE de a ajunge la un acord miercuri, el a subliniat că s-a optat ca blocul să nu fie divizat de către nominalizări.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close