Antena 3 CNN Externe UPDATE: Lideri IMPORTANŢI din Europa AU DISCUTAT cu Vladimir Putin despre situaţia din Ucraina

UPDATE: Lideri IMPORTANŢI din Europa AU DISCUTAT cu Vladimir Putin despre situaţia din Ucraina

UPDATE: Lideri IMPORTANŢI din Europa AU DISCUTAT cu Vladimir Putin despre situaţia din Ucraina
de O.P.    |    25 Mai 2014   •   12:23
UPDATE: Cancelarul german, Angela Merkel şi preşedintele Franţei, Francois Hollande au avut o discuţie telefonică, sâmbătă, cu preşedintele rus Vladimir Putin, în legătură cu criza din Ucraina şi alegerile prezidenţiale planificate pentru duminică. 
 
"Liderii celor trei state au exprimat îngrijorare faţă de situaţia din Ucraina şi confruntările care încă au loc. A fost exprimată dorinţa pentru un climat paşnic în cadrul alegerilor prezidenţiale", arată purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, citat de agenţia Interfax, conform KyivPost.
 
Cei trei lideri au subliniat "nevoia pentru intensificarea procesului de negocieri între Rusia, Uniunea Europeană şi Ucraina, pentru a rezolva criza", a conchis oficialul.
 
------------

Moscova nu intenţionează să restabilească fosta Uniune Sovietică, dar sancţiunile occidentale nu pot izola Rusia pe scena globală, declară preşedintele rus, Vladimir Putin.

"Cred că izolarea unei ţări este o chestiune efemeră. Acest lucru este imposibil. Sancţiunile economice vor avea efecte negative asupra noastră, pot afecta economia rusă, economia europeană şi cea globală, nimeni nu doreşte astfel de efecte", afirmă Putin.

"Se încearcă acreditarea ideii că am avea intenţia de a reconstrui imperiul, Uniunea Sovietică. Este absolut fals", a declarat Putin.

De asemenea, Putin nu crede în izbucnirea unui nou Război Rece cu Occidentul.

Totodată, Vladimir Putin s-a declarat deschis la orice discuţie cu liderii europeni: "Vor avea loc întâlniri? Din ceea ce am înţeles, preşedintele francez ar dori să avem o astfel de întâlnire în privat şi să discutăm probleme legate de relaţiile bilaterale, de agenda internaţională", a declarat Putin, răspunzând unei întrebări pentru AFP.

"Eu sunt, bineînţeles, deschis la orice fel de discuţii. Dacă agenda preşedintelui francez îi permite, îl voi întâlni cu plăcere, pentru a vorbi probleme care prezintă un interes reciproc", a continuat preşedintele rus, care s-a exprimat în cadrul unei întâlniri cu agenţiile internaţionale de presă în marja Forumului Economic de la Sankt Petersburg.

 

 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close